• Europees kwaliteitshout voor een duurzaam leefmilieu ! — European quality wood for a sustainable environment!
  • Hout duurzaam telen, verwerken en gebruiken ! — Wood: sustainable cultivation, processing and use!
  • monitoring in Hongarije
    Europees hout: minder transport ! — European wood: less transport!

Stichting Robinia

Stichting Robinia is een ideële en onafhankelijke organisatie die zich richt op Europees kwaliteitshout en CO2 vastlegging. Met onderzoek naar europese houtsoorten, het bevorderen van bosaanplant en advies te geven over gebruik van kwaliteitshout willen we een positieve bijdrage leveren aan ons leefmilieu.

Lees verder 

Projecten in Europa

Stichting Robinia voert een aantal interessante projecten uit in Europa. De grootste projecten zijn te vinden in de Flevopolder (Flevohout) en in Hongarije (Ácsteszér Puszta). Lees verder voor een overzicht van alle grote projecten die tesamen een goed beeld geven van de activiteiten van Stichting Robinia.

Lees verder
Afbeelding van een deel van de boomsoortentabel edepot WUR

Groen in de stad

De WUR heeft de positieve bijdrage van ruim 100 boomsoorten aan klimaat, waterhuishouding, luchtkwaliteit en biodiversiteit in de stad overzichtelijk bijeengebracht. In de PDF met informatie over dit project is een soortentabel opgenomen. Bekijk de tabel met boomsoorten en hun bijdrage aan het milieu!

Open de PDFIntroductie Bos voor CO2 en hout

Bomen die groeien leggen CO2 vast. Als we met het hout huizen en duurzame producten maken, dan blijft de CO2 vastgelegd.

Lees meer 

logo CO2 bos

 

Project CO2 bos

CO2 bos is het speerpunt van Stichting Robinia. U kunt hierover meer lezen bij introductie en op de website CO2bos.nl.

 CO2bos.nl 'De boom in'

Een uitzending van NTR over bomen en de klimaatverandering Zie Actueel voor meer informatie / om de uitzending te bekijken.

 Actueel 


How to restore our forests

Bekijk de film met David Attenborough over het belang van natuurlijke bossen én productiebossen "How to restore our forests ...


Twitter

Volg ons op twitter   twitter robinia


 

Bij gebruik van de Google zoekfuntie krijgt u een overzicht van de pagina's op robinia.nl met het zoekwoord. Aan de bovenzijde staan de pagina's met advertenties van google.

Cookies en privacy

Stichting Robinia maakt gebruikt van analytische cookies om het bezoek op de site te monitoren. Daarvoor maken wij gebruik van Google analytics. Wij slaan geen privégegevens van u op voor marketingdoeleinden. Lees meer ...