Project Flevohout bij Lelystad

Flevohout

missie

Het voorbeeldbos Flevohout is opgezet om de mogelijkheden van Europees kwaliteitshout te laten zien. Doordat het bos er echt staat kunnen beleidsmakers, telers, houtverwerkers en consumenten de mogelijkheden in de praktijk zien. Dit voorbeeldbos is gerealiseerd in samenwerking met Staatsbosbeheer in de gemeente Lelystad.

uitgave:

“Van Flevohout kun je letterlijk en figuurlijk de vruchten plukken” met een plattegrond van het voorbeeldbos met een uitgezette wandeling van circa 30-45 minuten.

Download de PDF ...

Lees meer op Stichting Flevolandschap... →

Gewoon leuk om het Flevohout eens te bezoeken! Mooie afwisseling met heel veel verschillende boomsoorten. Het bos is aangeplant in 1999-2000. Het filmpje is gemaakt op 1 mei 2019.

Samen met Stichting Flevolandschap is in 2015 een nieuw beheerplan opgesteld. In het beheerplan is met name aandacht voor de voorlichtingsrol en de bijzondere beplantingen in Flevohout.

2014-04 Beheerpan Flevohout, 10Mb (pdf)

Beheerplan Flevohout krijgt update

Flevohout is na 20 jaar uitgegroeid tot een mooi, jong en heel divers bos.

Het is niet alleen een bos om van te genieten maar ook leerzaam voor iedereen die bossen beheert en meer over de groei van diverse boomsoorten bosverband wil weten. Er zijn ook een aantal mengingen voor zaaghout en er bos voor hakhout aangeplant.

Actualiseren

Samen met de beheerders van Stichting Flevolandschap gaat Stichting Robinia het beheerplan van het voorbeeldbos Flevohout vernieuwen.

Focus bij deze update is de inzet van het voorbeeldbos om toekomstig bosbeleid in Nederland concreet te onderbouwen.

In het voorbeeldbos staan een twintigtal boomsoorten in verschillende mengingen, dit vormt een schatkamer voor bosliefhebbers.

Toekomstbos

Wij brengen nu in beeld wat de ontwikkeling van de diverse bos- en boomsoorten is. Grondbezitters en beheerders kunnen deze kennis in gaan zetten in hun eigen situatie. Er is ook veel aandacht is voor klimaatbestendige bossen, een nieuw belangrijk thema voor alle betrokkenen in de bos- natuur- en landschapsbouw.

foto : Flevohout Stichting Robinia