Stichting Robinia, Europees kwaliteitshout voor een duurzaam leefmilieu
Wat doet Stichting Robinia?
De medewerkers van de stichting hebben veel kennis over en ervaring met bosaanleg, bosbeheer en houttoepassingen.
 • Bijeenbrengen van informatie over duurzame productie en verwerking van hout: door literatuurstudies, gesprekken met deskundigen, door onderzoek en proeven.
 • Voorlichting en advies.
  De resultaten geeft zij door aan belanghebbenden en belangstellenden binnen de gehele houtwereld. Via publicatieslezingen en als maatwerk.
 • Samenwerking bevorderen tussen bedrijven uit verschillende schakels van de houtketen. Ondermeer via een bedrijvenplatform, waarbinnen enkele innovatieve bedrijven hun krachten bundelen.
 • Opzetten van innovatieve projecten in Europa waarin de rol die Europees kwaliteits hout in een duurzame maatschappij vervult inzichtelijk wordt gemaakt.
 • Begeleiding van aanplant en beheer.
  De stichting zet haar kennis en ervaring in om aanplant en beheer van duurzame bossen in Europa te stimuleren en te begeleiden, zodat ook in de toekomst hout beschikbaar blijft en kan worden gebruikt.
 • Voorbeeldbos Flevohout.
  Samen met Staatsbosbeheer ontwikkelt de stichting bij Lelystad een voorbeeldbos dat informatie geeft over de teelt en toepassingen van de mindergebruikte houtsoorten.
 • Uitgifte Bos of CO2 certificaat om de aanleg van bos met Europees kwaliteitshout te stimuleren en mensen en bedrijven een mogelijkheid te bieden een bijdrage te leveren an de vermindering van het broeikaseffect.

robinia bloesemWaar komt de naam Stichting Robinia vandaan?


Stichting Robinia houdt zich met veel houtsoorten bezig. Van deze soorten is de Robinia pseudoacacia het meest sprekende voorbeeld van een boom die op de markt ondergewaardeerd wordt. In Europa groeit geen andere boom met hout van deze hoge duurzaamheid. Het hout blijft in het Nederlandse klimaat onbehandeld net zo lang goed als de tropische hardhoutsoorten teak en merbau. Bovendien is de robinia een snelle groeier. Kortom: een mooi symbool voor deze stichting!.Help Stichting Robinia het leefmilieu te verbeteren......
.....en word vandaag nog donateur!

Iedere gift is welkom. Vanaf  Ä 18,50 per jaar bent u al donateur, maar met een hoger bedrag kunnen wij meer voor een duurzaam houtgebruik doen!


Wilt u meer weten over:

Donaties,

Giften,

NotariŽle Schenkingen of

Sponsoring?Wat doet Stichting Robinia met uw bijdrage?

U kunt zich aanmelden als donateur door op onderstaand e-mail adres te klikken.

 

Adres Stichting Robinia

Postbus 494
6700 AL Wageningen
Telefoon: 0317 427570
Fax: 0847 594493
E-mail: info@robinia.nl
Triodos Bank: 78.47.15.726
Postbank: 352084
KvK Arnhem: 09116107 

 

robinia boomstam met EKO keurmerk


     
Inhoudsopgave
    
Homepage