Raamblad 2004-3, Stichting Robinia

Robinia geeft school extra uitstralingIn Wageningen heeft de Jenaplanschool St. Jozef een enorme metamorfose ondergaan. Het originele sobere gebouw, waarvan er vele in Nederland staan is onherkenbaar veranderd. De zeven meter hoge robinia glaswand bij de voorgevel straalt deze vernieuwing uit.

Milieuvriendelijk bouwen op school
De school had vanwege het groeiend aantal leerlingen behoefte aan uitbreiding om een goede invulling te kunnen blijven geven aan het Jenaplanonderwijs. De uitbreiding werd tevens gebruikt om de leeromgeving inspirerender te maken.
Achitectenbureau Pieter Roza ontwikkelde het bijzondere bouwplan. Pieter Roza bouwt veel met robinia en andere duurzame bouwmaterialen en concepten. Bij de schoolentree ondersteunen de robinia kozijnspijlen tevens de dakconstructie. Het resultaat van deze bijzondere constructie is een open lichte ruimte met een warme uitstraling.

In de school zelf wist interieurarchitecte Suzanne van der Schenk een plezierig leerklimaat te realiseren. Er is extra gelet op kleur, licht, geluid en materiaalgebruik. Dit is onder andere terug te vinden in de gebruikte systeemplafonds en de tl-lampen met daglichtspectrum die afhankelijk zijn gemaakt van de lichtintensiteit van buiten.

Meer informatie:
Jenaplanschool St. Jozef
Dolderstraat 58
6706 JG Wageningen
.
Voor meer informatie kunt u de website bezoeken: www.jozefschool-skovv.nl     
Inhoudsopgave
    
Terug naar Raamblad