Raamblad 2006, Informatie stichting Robinia

Huizen van agrarische grondstoffen
Bouw Agrod˘me aanstaand voorjaar 2007 van start


Agrod˘me van start
Stichting Robinia gaat informatie geven over hernieuwbare bouwstoffen vanuit een nieuwe bijzondere locatie.
Na een lange voorbereiding gaat volgend voorjaar de schop in de grond om een viertal bijzondere woningen te bouwen. Een van deze woningen wordt het kantoor van Stichting Robinia, tevens informatiecentrum voor het gebruik van materialen als hout, vlas, kurk, kokos etc. Dit alles om bij te dragen aan de kennis over het gebruik van duurzame en gezonde bouwmaterialen. De planning is dat het informatiecentrum eind 2007 open gaat.

Het project Agrod˘me is een initiatief van de Woonstichting, Agrotechnology & Food Sciences Group (AFSG) van de WUR, Aannemingsbedrijf van Swaay en de gemeente Wageningen. In dit project dat bestaat uit drie koopwoningen en een informatiecentrum worden op basis van het ontwerp van Renz Pijnenborgh (Archiservice) zoveel mogelijk hernieuwbare bouwstoffen toegepast. De bouwer, Van Swaay, heeft al ruime ervaring met duurzaam bouwen. Maar woningen die volgens dit totale concept zijn opgezet is hij nog niet eerder tegengekomen. Het is de bedoeling dat in dit project ervaring wordt opgedaan met deze toepassingen. Dit betekent onder andere dat de bewoners en gebruikers van deze gebouwen hun bevindingen vastleggen ten aanzien van gebruiksgemak, comfort en welbevinden. Met de gegevens van dit bijzondere project kan de bouwkolom weer verdere stappen nemen richting duurzaamheid, van grondstofwinning tot eindafwerking.

Stichting Robinia is erg enthousiast over dit project en blij dat zij met dit informatiecentrum kan werken aan een verbreding en verdieping van haar doelstelling : öHet bevorderen van verstandig gebruik van hernieuwbare grondstoffen met zo min mogelijk belasting voor het leefmilieu".

De komende jaren zullen wij een uitgebreid programma van workshops en informatiesessies gaan houden. Informatie hierover zal op de website verschijnen.

Lees hier verder.
Meer informatie
www.agrodome.nl     
Inhoudsopgave
    
Terug naar Raamblad